Dragoste fără limite

Posted: iulie 13, 2013 in Uncategorized

Vladimir Pustan povesteşte:

„ Am fost rugat să particip la o cununie ca să ţin locul unui coleg pastor plecat în America. M- am dus necunoscând pe nimeni şi fără nici o tragere de inimă pentru că nu era sectorul meu şi trebuia să fac ceva ce nu- mi plăcea. Nu ştiam că Dumnezeu voia să îmi dea o lecţie deosebită în seara aceea.

Eram în biserică, la amvon, când au venit mirele şi mireasa. Nu îi cunoşteam, localitatea aceea fiind departe de casa mea. A intrat ea prima, la braţ cu tatăl ei, care a dus- o până în faţa altarului. Nu mi- am putut desprinde ochii de la ea, indiferent cât de pocăit sau de înţelept aş fi fost în slujba mea de pastor… Cu toate că nu aveam voie să mă uit astfel, stăteam cu ochii holbaţi la ea cu groază şi oarecum cu repulsie. Nu avea decât jumătate de obraz; cealaltă parte era strâmbă, iar la un ochi nu se vedea decât albul, fiind întors în orbită.

N- am ştiut ce să cred în clipa aceea, iar când a intrat mirele am devenit şi mai confuz. A venit însoţit de mama lui la altar, un mire frumos – aşa băiat frumos nu mi- a fost dat să văd până atunci. Am făcut slujba, dar n- am putut să o fac bine. I- am declarat soţ şi soţie. El i- a tras voalul de pe faţă, a sarutat- o şi i- a lăsat voalul pe spate. NU îmi puteam desprinde ochii de la ei… Deşi o parte dintre cei prezenţi ştiau, eu nu ştiam… M- au invitat la masă: „ Doar puţin frate Pustan, eşti aşa departe şi trebuie să mănânci ceva.” M- am aşezat lângă tatăl miresei şi gândindu- mă că mireasa trebuie să fie teribil de bogată, i- am zis: ” Frate, e o nuntă frumoasă, superbă, cu aşa lucruri frumos aranjate pe mese… Dumneavoastră aţi organizat nunta?!!” El mi- a răspuns: ” Nu, frate Pustan, că noi suntem săraci lipiţi pământului. Mirele a făcut totul. Ei sunt bogaţi.” Am simţit că mă prăbuşesc. Zic: ” Ce s- a întâmplat cu fata dumneavoastră?”

Pentru a citi mai mult AICI 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s